Om oss

Kära Kammarmusikvänner!

Som vanligt har vi bemödat oss med att sammanställa ett så varierat och högkvalitativt utbud som möjligt!


Vi har fortfarande det låga priset av 750 kr i medlemsavgift som denna säsong ger inträde till tio konserter (biljettpris för icke medlemmar är 150kr/konsert). Ungdomar upp till 20 år går in gratis på våra konserter.


Du som vill vara medlem betalar in 750kr till: Bankgiro: 192-2871  eller  Swish: 123 276 00 56
Ange namn och e-post (alt. telefon) i meddelandefältet. Det går att lösa medlemsskap i samband med konserterna.


De konsertlokaler vi använder för närvarande är båda väl handikappanpassade. Vet du att du behöver hjälp under konsertbesöket, ta gärna kontakt med oss på förhand så har vi någon till hands som kan hjälpa dig!Lite historik:


Kammarmusik i Lerum har anor sedan 1956.  Då hölls den första offentliga kammarkonserten i Lerums kommun.  Den skedde i dåvarande kantorn och skolläraren Einar Perssons hem i Gråbo.


Einar Persson hade startat Stora Lundby konsertförening hösten 1955. Einar Persson startade också kommunala musikskolan i Lerum. Efter bara ett år blev Sophie Lökvik ordförande för föreningen. Hon var en entusiast och med stor energi lade hon ner ett arbete som resulterade i att föreningen under lång tid hade över 350 medlemmar.


Artisterna som framträdde var av högsta internationella klass. Många av konserterna skedde i Lökviks hem Trollhagen, som delvis byggdes om för att all publik skulle få plats. En del konserter var också i kommunens kyrkor. När Dergårdsteatern stod färdig flyttades konserterna dit.

När Sophie avled blev Ingeborg Paterson ordförande. Hon hade i många år varit Sophies högra hand och var väl insatt i verksamheten. Ingeborg drev det hela i samma anda och med stort engagemang.
I samband med att föreningen firade 50 år beslutades att den skulle läggas ner. Ingeborg var inte helt nöjd med att det hon ägnat så stor del av sitt liv åt, inte skulle finnas längre. Hon kontaktade då föreningens nuvarande ordförande Jan Johansson för att höra om han ville fortsätta kammarmusikverksamheten.  Det bildades en ny styrelse och man bytte också namn till Kammarmusik i Lerum.

I stort sett samma styrelse har nu arbetat i 10 år. Medlemsantalet har senaste åren hållit sig omkring 100. Föreningen anordnar sju konserter per säsong. Våra konserter sker främst i Equmeniakyrkan i Lerum, men vi har också konserter i Lerums kyrka eller Dergårdsteatern. 


2018 fick föreningen Lerums kommuns kulturpris!