Trio Frón

Klicka på bilden för att hämta affisch i PDF-format

20 september 2022 kl. 18.00 Dergårdsteatern, Lerum

Trio Frón


Áshildur Haraldsdóttir (flöjt)

Bryndis Halla Gylfadóttir (cello)

Domenico Codispoti (piano)


Trio Fróns repertoar sträcker sig från klassicismen till 2000-talet, med fokus på verk skrivna för trions sättning såväl som för duokombinationer inom gruppen.


Namnet ”Frón” är ett forntida namn på Island, den ö där trions medlemmar har sin hemvist och där de har anställning som musiker i Iceland Symphony Orchestra.


Alla är de också mycket aktiva i Islands musikliv på andra sätt. De blir ofta engagerade som kammarmusiker i andra grupper, som till exempel The Caput Ensemble och Rykjavik Chamber Orchestra. De ger regelbundet solokonserter och har alla, vid flertalet tillfällen, framträtt som solister med Iceland Symphony Orchestra såväl som med orkestrar i Europa, USA, Asien och Afrika. 


Medlemmarna i Trio Frón studerade tillsammans på Reykjavik College of Music innan de, som är brukligt för isländska musiker, flyttade utomlands för sina högre studier.


Áshildur och Bryndis studerade båda vid The New England Conservatory of Music i Boston, varefter Áshildur fortsatte sina studier vid The Julliard School of Music och Pariskonservatoriet.


Domenico Codispoti är född i Italien 1975. Han studerade först i sitt hemland men avslutade sina studier i Dallas, USA. Domenico har en pianoproffesur i Novara Italien samt i Madrid, Spanien.

Biljetter 150kr i entrén vid konserten. Kontant betalning eller Swish, onumrerade platser. Konserten ingår i Kammarmusikens ordinarie abonnemang.