Kungsbackatrion

1 februari 2022 kl. 18.00 i Dergårdsteatern, Lerum

Kungsbackatrion


Kungsbackatrion bildades 1997. Efter att de vunnit första pris vid den internationella kammarmusikfestivalen i Melbourne 1999 har inbjudningar från hela världen haglat över trion.


Hur de hinner med allt är svårt att begripa. Malin Broman är konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Dessutom åker hon runt som solist och ledare för mindre kammarorkestrar. Hon är också med i Nashensemblen i London.


Hennes man pianisten Simon Crawford-Phillips är mycket eftersökt som pianosolist och kammarmusiker. Han håller också på att etablera sig som dirigent. Sedan 2017 är han chefsdirigent för Västerås Sinfonietta. Förutom dirigentuppdrag i hela Norden ska han 2020 turnera med Zürich Chamber Orchestra på en stor turné i Europa.


Den tredje medlemmen i Kungsbackatrion Jesper Svedberg är född och uppvuxen i Borås. Han fick sina första cellolektioner av Guido Vecchi. Efter avslutade studier på Edsberg fortsatte Jesper sina studier på Guildhall School i London.

Jesper är också mycket eftersökt både som solist och kammarmusiker. Jesper är solocellist hos Symfoniorkestern i Bournemouth och sedan 2001 är han knuten till English Chamber Orchestra som gästande solocellist.


OBS! Besökare till detta evenemang kommer troligen att behöva uppvisa godkänt vaccinationsbevis!


Biljetter 150kr i entrén vid konserten Kontant betalning eller Swish, onumrerade platser. Konserten ingår i Kammarmusikens ordinarie abonnemang