Trio Suomi

28 februari 2020 kl. 16.00

Trio Suomi


Klarinettisten Olli Leppäniemi har studerat vid Sibelius-Akademin, Norges musikinstitut och vid University of Southern California. 2019 vann han den prestigefyllda internationella Carl Nielsen-tävlingen. Priset innebar att Olli fick inbjudningar att framträda som solist med orkestrar världen över. Olli har varit soloklarinettist i Danska radions orkester, i Bergens filharmoni, Sinfonia Lahti men är just nu i Åbo symfoniorkester.


Cellisten Marko Ylönen är född i Rantasalmi. Han studerade först i Helsingfors och sedan för Heinrich Schiff i Basel. Marko har varit solocellist i Esbo stadsorkester och Finska radions orkester. Han har konserterat i Europa, USA och Japan. Han vurmar för nyskriven finsk musik. Sedan 2000 är Ylönen verksam som lektor i kammarmusik vid Sibelius-Akademin.


Pianisten Juho Pohjonen började sina pianolektioner vid Sibelius-Akademin.
Han fortsatte sina studier utomlands för bl.a. András Schiff. Juho är mycket verksam i USA där han framträder som solist runt om i landet. Han turnerar flitigt även i Skandinavien och har nyligen gjort en turné med Lahtis symfoniorkester i Japan. Juho har gjort ett antal skivinspelningar med kammarmusik.

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen, accepterar du att cookies används..

Acceptera