Trio Skandinavia

24 januari 2021 kl. 16.00

Trio Skandinavia


Cellisten Amalie Stalheim är norska, violinisten Kern Westerber dansk och pianisten Hornmazábel svensk. Namnet på gruppen var därmed givet. Trio Skandinavia bildades 2013. 

Amalie Stalheim är en av flera mycket lovande cellister i Norge. Hon har framträtt som solist med många av de skandinaviska orkestrarna. Bl.a. Göteborgs Symfoniker. Säsongen 2018/2019 var hon Artist in recidence i SR P2.


Kern Westerberg har intagit en position som en av de mest lovande unga musikerna just nu i Danmark. Han har vunnit priser i en mängd nationella och internationella tävlingar. Redan som 12-åring framträdde han som solist med Danska radions symfoniorkester. Han har varit solist med flera orkestrar i Skandinavien.


Daniel Hornmazábel har studerat på Kungliga musikskolan och sedan för Mats Widlund på Edsbergs slott där han avslutade sina studier med diplom 2016. Han har gett pianoaftnar och även framträtt i kammarmusikaliska sammanhang i USA, Canada och Europa. Han har ett intimt samarbete med Operan i Stockholm där han introducerar klassisk musik för ungdomar.


Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen, accepterar du att cookies används..

Acceptera